Bent u aangereden door een tram? Of kent u iemand die is aangereden door een tram? Wij regelen gratis een schadevergoeding. Wij hebben al veel mensen geholpen die een aanrijding met een tram hebben gehad.
Meer weten of wilt u onze gratis hulp? Neem dan contact met ons op!
Ja en nee. Technisch gezien is een tram geen motorvoertuig omdat deze op rails rijdt.
Bij een verkeersongeval waarbij een tram betrokken is wordt echter meestal dezelfde wetgeving gehanteerd als bij andere aanrijdingen, ook al valt een tram dus niet onder de wettelijke definitie van een motorvoertuig.
Op de vraag ‘is een tram een motorvoertuig’ is het antwoord dus: binnen de letselschade wel.
Er wordt bij een aanrijding tussen een tram en een voetganger of fietser teruggegrepen op artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Die wet geldt wanneer een ‘zwakke’ verkeersdeelnemer en een ‘sterke’ verkeersdeelnemer bij een aanrijding betrokken zijn. Voor een trambestuurder geldt dezelfde zware verantwoordelijkheid voor zijn of haar rijgedrag als voor een bestuurder van een motorvoertuig. De bewijslast ligt dan op de bestuurder van de tram.
Gratis hulp bij een schadevergoeding? Neem dan contact op!
Bent u als bestuurder van bijvoorbeeld een auto of scooter betrokken bij een aanrijding met een tram? Dan geldt het normale verkeersrecht en is het belangrijk om te onderzoeken wie er schuld had aan het ongeval. Het kan zijn dat de trambestuurder volledige schuld heeft aan het ongeval, maar ook dat er door beide kanten fouten zijn gemaakt. Zo kan er sprake zijn van ongelijk verdeelde aansprakelijkheid, bijvoorbeeld 80% voor de trambestuurder en 20% voor u. In dit geval zou het betekenen dat de verzekeraar van de trammaatschappij het grootste gedeelte van uw schade op zich neemt, maar ook dat een deel van de kosten voor eigen rekening komt.
Wilt u dat wij gratis een schadevergoeding voor u regelen? Neem dan contact met ons op!